MENÜ

 

Munkahelyet Sárbogárdra!

 

 

Amikor 1986-ban Sárbogárd várossá vált, ott álltam a sárbogárdi nagykórusban a művház színpadán, és büszke voltam a városomra. Akkor Sárbogárd fejlődött, a város tele volt tervekkel. Mórral, Bicskével egy sorba helyeztük magunkat. Eltelt 20 év. Sárbogárd a munkaerőpiac nagy vesztese lett.
Sok-sok évvel ezelőtt beballagtam az akkor frissen megválasztott sárbogárdi polgármesterhez, hogy felajánljam a tudásomat, és a máshol bevált módszereket, a kapcsolataimat és az időmet, fejlesszük Sárbogárdot, hozzunk ide újabb befektetőket. Cégvezetői munkámban a feladatom a fejlődés beindítása, és a növekedés fenntartása volt, éppen azért rossz látni, hogy Sárbogárd épp az ellenkező irányban halad.
Pár hónapja több szervezetnek felajánlottam a tudásom, és a munkám e téren, a Mozdulj a városért Egyesület programjában látom a városfejlesztés megvalósításának lehetőségét.

Minden valamire való sárbogárdi szervezet programjában ott szerepel a munkahely teremtés. E kérdésben nagy az egyetértés.
Én azt is megmutatom mindezen túl, hogyan kell nekiállni a munkahely teremtésnek.
Kattints az alábbi linkre, ismerd meg Te is ezt az utat! Állíts meg az utcán, hívj fel, vagy írdd meg a kiegészítő ötleted.
Küldd tovább másoknak, sárbogárdiaknak, hogy ők is tegyenek hozzá, fejlesszék Sárbogárd város hasznára! http://resch.ewk.hu/feltolt/munkahelyetsarbogardra2010.pps

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sárbogárdi vállakozói fórumán kidolgozott egy programtervet.

 

 

A Mozdulj a városért Egyesület széles társadalmi összefogással és sok sok sárbogárdi véleményének meghallgatása után állította össze a programját Sárbogárd Város 2010-2014 éveire.

A program összeálításakor sok-sok igény, óhaj, és kívánság merült fel. Az egyesület programjába végül csak a reálisan megvalósítható célok kerültek be.

 

Aláírásgyűjtés a munkahelyteremtésért!

 

Székesfehérváron nagyságrendileg 10.000 munkahellyel több van, mint ahány munkaképes korú ember egyáltalán él a városban. Ez azt jelenti, hogy 10.000 ebmer buszozik/autózik be naponta Fehérvárra, vagy lakik munkásszálláson.

Önmagában ez a jelenség még nem baj, sőt dícséretes, hogy egy város ilyen sok munkahelyet tud teremteni.

Egy nemrég nyílvánosságra került programjavaslat szerint Székesfehérváron a foglalkoztatást tovább akarják növelni. Még ezzel az elképzeléssel sincs önmagában semmi probléma, a munkahely teremtés támogatandó cél.

 

A sárbogárdi fállalkozói fórumon 2010 szeptember elején példákkal alátámasztva szóba került, hogy Fehérvárnak a - fehérvári vállalkozásoknak - szerepük volt abban, hogy ne Sárbogárdon valósuljanak meg lebeszélt, vagy tervezett munkahelyteremtő beruházások. Nem egyszer fordult elő, hogy a Budapesten komoly szándéknyilatkozatot adott beruházó csak Fehérvárig jutott, ott megállították, és letelepítették. Sárbogárdon nagyon magas a munkanélkülisági ráta. Ha a helyben lévő munkahelyek arányát nézzük az összes munkaképes lakoshoz, akkor a helybenfoglalkoztatottsági szint nem éri el az 50%-ot, ami nagyon szomorú adat.

 

Aláírásgyűjtéssel (már nem érhető el, folytatást lásd a lap alján) tiltakozzunk Fehérvár magatartása, és az ezt támogató munkahelyteremtési támogatások odaítélésének gyakorlata ellen.

 

"Kérjük, a munkahely teremtő támogatások odaítélésének legyen feltétele, hogy az adott településen már mennyi munkahely van. Azok a települések, ahol több a munkahely, mint a helyben lakó munkaképes korú lakosság, ne kaphassanak magas támogatást.  A munkahely teremtési támogatások odaítélésekor, a munkanélküliségi ráta nagysága mellett az is szempont legyen, hogy az adott településen (kistérségben) mekkora a munkaképes lakosság, és a meglévő munkahelyet aránya. Tiltakozunk Székesfehérvár azon törekvése ellen, hogy a 2010-2014-es években tovább növeljék a foglalkoztatottságot. Székesfehérvárra már így is 10.000 ember jár be naponta dolgozni. A foglalkoztatás bővítés egyben azt is jelenti, hogy még több vidékit akarnak Fehérvárra bebuszoztatni. Követeljük, hogy a fehérvári vállalkozások az üzemeiket telepítsék ki Sárbogárdra, ahelyett, hogy még több dolgozót szállítanak be a megyeszékhelyre dolgozni."

 

Nyisd meg elektronikus aláírásgyűjtő ívet, (már nem érhető el, folytatást lásd a lap alján) és mondd el Te is a véleményed!

 

Aláírásoddal két módon is csatlakozhatsz a felhíváshoz.

A városban több helyen gyűjtünk aláírásokat, több helyen találkozhatsz az aláírásgyűjtő ívekkel.

Az interneten is kifejezheted a támogatásodat. Kattints ide az elektronikus aláírásgyűjtő ív eléréséhez. (már nem érhető el, folytatást lásd a lap alján)

 

Légy támogató! Gyűjtsd Te is az aláírásokat!
Töltsd le az aláírásgyűjtő ívet, (már nem érhető el, folytatást lásd a lap alján) és ajánld fel másoknak is , hogy csaklakozzanak a felhíváshoz.

 

Önkénteseket keresek aláírás gyűjtésre.
Tégy Te is Sárbogárdért, a sárbogárdi munkahelyteremtésért!
Töltsd le és nyomtasd ki ezt a papír alapú aláírásgyűjtő ívet, és keresd a környezetedben élőket, hogy ők is támogassák aláírásukkal a munkahelyteremtést. (már nem érhető el, a folytatást lásd a lap alján)

Az összegyűlt aláírásokat eljuttatjuk a a munkahelyteremtő pályázatokat kiíró, és elbíráló szervezetekhez, a politika szereplőihez. Szükség van a Te támogatásodra!

 

 

 

Kapcsolódó linkek:

- Interjú a polgármester jelölttel

- majd 10 éves munka eredménye a munkahely teremtő program

- Sárbogárdi vállalkozói Fórumról tudósít a fejér megyei Hírlap

- a kamara városfejlesztési javaslatai

- Mozdulj a városért Egyesület programja

 

 

Az aláírásgyűjtő íveket ne keresd. Van olyan erő, amely nem nézik jó szemmel, ha tenni akar valaki az ellen, hogy a több ezer embernek  el kelljen járni máshova dolgozni. Hatósági eszközökkel akadályt gördítenek e nemes cél elé.

A munkahely teremtésért folytatott akciónkat nme adjuk fel, azt más módon tovább folytatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Hírek

Asztali nézet